Hoe voelt hypnose aan?

Tijdens hypnose kan je alles horen, voelen, ben je nooit onbewust of in slaap maar wordt je lekker ontspannen. Sommige mensen gaan zelfs in hypnose met de ogen open.

 

Zal ik rare dingen doen?

Alleen als jij dat wilt. Als hypnose coach kan ik, mits jouw toestemming,  je allerlei hypnotische fenomenen laten voelen maar je zal niets doen wat je niet zelf wilt doen. In hypnose blijf je min of meer de controle behouden over jezelf.

 

Is er een risico dat ik niet uit hypnose kom?

Neen. Indien de hypnose coach de hypnose niet zou beëindigen of bv. de kamer zou verlaten, dan gaat de hypnotische toestand automatisch over in slaap. Daarna word je gewoon wakker.

 

Is hypnose gevaarlijk?

Niemand hoeft bang te zijn voor hypnose. Hypnose is een natuurlijke bewustzijnsstaat die door uzelf, in samenwerking met de hypnotiseur tot stand wordt gebracht.  Wanneer toegepast door een bekwame hypnose coach, is hypnose helemaal niet gevaarlijk. Geen enkele hypnose coach kan u iets laten doen dat u niet wilt of dat tegen uw zelfbeschikking of uw morele waarden ingaat. Als een hypnose coach een suggestie geeft die u niet wenst, dan zal u deze suggestie weigeren, en uw onderbewustzijn zal deze niet opnemen.

 

Hoe diep in hypnose moet ik gaan om resultaten te behalen?

Er bestaat niet zoiets als een 'diepte' van hypnose. Ofwel ben je in hypnose ofwel niet. Wat mensen wellicht bedoelen met diepte van hypnose is de mate van ontspanning. Ontspanning ontstaat vanzelf wanneer je in hypnose komt...

 

Zal ik mij nadien alles nog kunnen herinneren?

Meestal wel. Soms zijn er mensen die stukjes vergeten, maar die stukjes komen altijd nadien terug.

 

Hoe snel mag ik resultaten verwachten?

Iedereen reageert anders op hypnose. Het is belangrijk om je te realiseren dat hypnose geen alles of niets situatie is. Voor sommigen lijkt dit als het drukken op een lichtschakelaar. Ze veranderen 100% door één enkele sessie. Anderen ervaren de verandering geleidelijk aan, net als een lamp die langzaam begint te branden.

Men kan een gedeeltelijke verandering zien door één sessie en de verandering wordt groter elke keer dat ze terugkomen. In de praktijk ervaren we dat de meeste bezoekers geholpen zijn na 1 tot 2 hypnose sessies.

 

Worden de sessies terugbetaald door de ziekteverzekering?

Neen want hypnose is geen erkende gezondheidszorg in België. In Nederland is er wel terugbetaling maar daar wordt gewerkt met zorgverzekeringen.

 

Wat als ik niet in hypnose ga?

(Zie Algemene voorwaarden) Dat gebeurt maar zeer zelden. En als het toch gebeurt dan wordt enkel € 50,00 in rekening gebracht omdat u mij betaalt voor mijn tijd. Ik weet namelijk dat ik kan hypnotiseren maar ik weet niet of u in hypnose kunt gaan. Dit moet altijd geverifieerd worden.

In principe kan iedereen in hypnose gaan, behalve:

  • Kinderen jonger dan ong. 8 jaar
  • Personen die zich niet kunnen ontspannen en concentreren (in hypnose gaan vereist concentratie)
  • Personen met een IQ lager dan 70
  • Personen die onder invloed zijn van cafeïne, drugs en/of alcohol, of hoog gedoseerde antidepressiva zoals Prozac, Seroxat, Remergon, of Cymbalta
  • Personen die niet in hypnose willen gaan, of zij die bijvoorbeeld toch een (beetje) bang zijn voor hypnose.

 

Hoe lang duurt een sessie?

(Zie  Algemene voorwaarden) De meeste sessies nemen gemiddeld 45 minuten in beslag waarbij de allereerste keer dit een kwartiertje langer kan duren.

 

Hypnobase is lid van volgende erkende beroepsverenigingen:
International Hypnose Register (IHR)    Internationaal Coaching Register (ICR)    Naturopathica    Belgische Shiatsu Vereniging