Eenvoudig en veilig stoppen met roken zonder terugval, ontwenningsverschijnselen of gewichtstoename!

U wilt stoppen met roken en heeft genoeg van gevolgen zoals …

  • Hoesten
  • Kortademigheid
  • Verminderd uithoudingsvermogen
  • Verminderde reukzin
  • Verminderde eetlust

Het is een fabeltje dat iedereen die wil, kan stoppen met roken door gewoonweg “cold turkey” te gaan. Als wilskracht voldoende was, zou iedereen al lang gestopt zijn met roken.

 

stoppen met roke door hypnosetherapieWaarom is stoppen met roken zo moeilijk?

Wel, er zijn enerzijds een aantal zaken die we moeten overwegen…

  • Er ontstaat een fysieke gewenning / verslaving aan nicotine
  • Er ontstaat een gewoonte, een ritueel. Dit is het moeilijkste aan stoppen met roken.
  • Er is verhindering op een of andere manier. Dit is het ‘sociale’ aspect van roken in de omgeving

Anderzijds heeft het onderbewustzijn eveneens grote moeite met het loslaten van eerder toegelaten zaken. Zo ook met roken. Het onderbewustzijn, die tot doel heeft voor ons te zorgen, wil deze 'goede' gewoonte niet zomaar loslaten. Wetende dat het onderbewustzijn ook vrij lui is, kiest het veel liever voor voortzetting dan verandering, want verandering kost moeite en energie. 
De combinatie van beiden maakt het nu net zo moeilijk om te stoppen met roken.

Met hypnose gaan wij het onderbewustzijn 'herprogrammeren'. Het onderbewustzijn wordt verteld dat roken geen nuttig doel heeft, dat het integendeel alleen maar schadelijk is voor het individu.

We gaan er voor zorgen dat jouw onderbewustzijn op het niveau ‘Niet-Roker’ komt te staan. Enkel als jij echt wilt stoppen dan staan zowel je bewustzijn en je onderbewustzijn op dezelfde lijn.
Je zal geen drang meer hebben naar of geen ontwenningsverschijnselen hebben ... want dat zijn zaken voor ‘Ex-Rokers’ en jij bent een ‘Niet-Roker’...

Hypnobase staat erop dat ‘rokers’ zich ontdoen van hun voorraad tabak/sigaretten vóór hun komst en dat ze ‘clean’ aankomen. Wij verwachten dat ze zich voor de hypnose sessie hebben gedoucht en kledij aan hebben vrij van sigarettengeur. Dit klinkt misschien een beetje arrogant maar het helpt u in het nemen van deze stap. Het zou hoogst dubbelzinning zijn in het u van ‘top-tot-teen’ voelen als een niet-roker en toch stinken als een fabrieksschouw. Klanten die binnen komen erkennen dat ze een laatste trekje in de auto hebben genomen op weg hier naartoe kunnen best een nieuwe afspraak maken voor een latere datum. De annuleringskosten worden in rekening gebracht zoals omschreven in punt 6 van de algemene voorwaarden.

Wil jij een ‘NIET-roker’ zijn en blijven? Maak dan snel een afspraak!

 

 

Hypnobase is lid van volgende erkende beroepsverenigingen:
International Hypnose Register (IHR)    Internationaal Coaching Register (ICR)    Naturopathica    Belgische Shiatsu Vereniging