Overwin jouw angst, paniek en fobieën door middel van hypnose coaching!

De definitie voor fobie (Grieks: φόβος, phóbos = angst, vrees) is een psychische aandoening waarbij iemand, om doorgaans onduidelijke redenen, een ziekelijke angst ontwikkelt voor specifieke zaken of situaties. Deze angst staat niet in verhouding tot de reële bedreiging die van de situatie of het object uitgaat en de lijder is zich hiervan goed bewust. Niet alle angststoornissen worden fobieën genoemd. Als angst niet voor bepaalde zaken of situaties is, spreken we niet van een fobie, maar van een paniekstoornis of van gegeneraliseerde angst.

We erkennen hoofdzakelijk 3 soorten fobieën:

  • Agorafobie,
  • Sociale fobie,
  • Specifieke fobie, voorheen ook enkelvoudige fobie genoemd.

We kunnen ook de verschillende fobieën onderverdelen naar onderwerpsoort, zoals:

  • Dierenfobie / Natuurfobie (insecten, natuurverschijnselen, …)
  • Ziekte, ziekenhuis- en operatiefobie (naaldangst, verwondingangst, bloedangst,…)
  • Situatiefobie (hoogtevrees, pleinvrees, autorijd angst,…)

stress en angst traject met hypnoseIn tegenstelling to gedragstherapie waar we de confrontatie aangaan met het onderwerp van de angst of fobie, gaan we via hypnose coaching rechtstreeks de oorzaak van jouw angst of fobie aanpakken.

De meest effectieve manier om uw angst, paniekaanvallen of fobieën definitief op te lossen is om via hypnose coaching de onderliggende gevoelens te elimineren. Hoe je het draait of keert… een fobie of angst wordt gecreëerd door je onderbewustzijn, of je dat nu wilt of niet. De hypnose coaching zal er uiteindelijk toe leiden dat je met alle gemak en comfort elke situatie aankan waar je in een eerdere fase angst of een paniekaanval zou hebben gehad.

Hypnobase is er van overtuigd dat hypnose coaching de meest succesvolle, effectieve en krachtige manier is voor het oplossen van allerlei angst en angstgerelateerde problemen, zodat je jouw leven ten volle kan beleven.

 

 

Hypnobase is lid van volgende erkende beroepsverenigingen:
International Hypnose Register (IHR)    Internationaal Coaching Register (ICR)    Naturopathica    Belgische Shiatsu Vereniging